T-HT kupio Combis

Go down

T-HT kupio Combis Empty T-HT kupio Combis

Postaj by Admin on pet 26 oľu 2010, 14:41

T-Hrvatski Telekom i Combis potpisali su ugovor o prodaji i prijenosu poslovnog udjela kojim T-HT stječe 100% udjel u društvu Combis usluge integracije informatičkih tehnologija d.o.o.
Cijena ove transakcije iznosi 25,5 milijuna EUR (oko 185,3 mil. kuna) uz mogućnost povećanja za još 6 milijuna EUR ukoliko u sljedeće dvije godine budu ostvareni poslovni planovi Combisa koje je predsjednik uprave Combisa, Ivan Gabrić, opisao kao „vrlo zahtjevne“. Nadalje je napomenuo da je hrvatsko ICT tržište u posljednjih dvije godine sazrijelo do te mjere da traži integrirana informacijsko-telekomunikacijska rješenja koja će sada moći dobiti.
Combis će nastaviti poslovati kao zasebno društvo i neće postati „T-Systems“ kako glasi ime njemačkog sistem integratora u vlasništvu DT-a. Također, neće doći do nikakvih promjena u upravi, u kojoj i dalje ostaju Ivan Gabrić kao predsjednik i Ivana Popović, Anka Margaretić te Leo Petrov kao članovi. Kako doznajemo, u poslovanju Combisa neće doći do većih zaokreta u poslovnoj politici, osim što će Combis vjerojatno definitivno izgubiti sve telekom klijente osim, naravno, T-HT-a. Dosadašnji veliki Combisovi klijenti u telekom segmentu bili su Vipnet i B.net.
Pretpostavljamo da će u budućnosti Combis ubuduće biti u mogućnosti još ojačati svoje pozicije u uslugama za bankarski sektor koji već sada čini 40% prihoda Combisa.
Combis trenutno ima 280 zaposlenika i prema nerevidiranim poslovnim rezultatima u 2009. Godini ostvario je prihod od 330 milijuna kuna. U nadzornom odboru će još dvije godine sjediti Miroslav Čutura, dosadašnji vlasnik Combisa, dok se imenovanje T-HT-ovih članova NO tek očekuje.
Predsjednik Uprave T-HT-a prilikom potpisvanja ugovora izjavio je:
„Stjecanje Combisa predstavlja važan korak za T-HT obzirom da nastojimo postati značajan davatelj informacijskih tehnologija diljem Hrvatske. Ono će osnažiti našu ponudu složenih IT sustava za široki spektar industrija, nadopunjujući telekominkacijske usluge koje već nudimo.“

Admin
Admin

Broj postova : 68
Reputacija : 10
Join date : 23.03.2010

http://forum.rh-forum.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.